Ontwerper technische EEM-applicaties gezocht

Ben jij een civieltechnisch of werktuigbouwkundig ingenieur met professionele passie voor software modellen?
En bijt je je graag vast in wiskundige problemen? Solliciteer dan op deze vacature.

r+k raadgevend ingenieursbureau

r+k is een ingenieursbureau gespecialiseerd in het ontwerp en de sterkte- en stabiliteits-berekeningen van ondergrondse transportleidingen voor de olie- en gasindustrie, voor drinkwater/afvalwater en stadsverwarming. Daarvoor ontwikkelen wij o.a. onze eigen eindige elementen (EEM) software Ple4Win. Het programma wordt nationaal en internationaal gebruikt. Daarnaast is er een specialisatie op het gebied van structurele integriteitsbepaling en risico-analyse van genoemde leidingen.

Functieomschrijving

In deze functie werk je, binnen een toegewijd team, aan de voortdurende ontwikkeling en uitbreiding van het programma om het gedrag van pijpleidingen zo goed mogelijk te simuleren.
Daarbij denken wij aan:

  • iemand met academisch werk- en denkniveau op het gebied van Civiele Techniek of Werktuigbouw, met kennis van toegepaste mechanica en affiniteit met wiskunde en IT,
  • iemand met kennis en ervaring op het gebied van EEM modellen en (numerieke analyse) software, bij voorkeur met kennis van de theorie achter EEM en ervaring met het bouwen van EEM modellen en software,
  • kennis van Fortran en/of .NET is een pré,
  • (enige) kennis van grondmechanica is eveneens een pré,
  • voldoende Nederlandse en Engelse taalvaardigheid is nodig.

Passend bij het hechte, 4-koppige softwareontwikkelingsteam zoeken we:

  • een fijne, open en communicatieve collega om ons team te versterken,
  • een onderzoekend, gedreven en zelfstandig persoon die bereid is zich verder in (grond)-mechanica en EEM te verdiepen om ons Ple4Win programma verder te ontwikkelen.

Meer informatie over ons werkgebied is hier te vinden.

Denk jij deze persoon te zijn, of wil jij meer weten, neem dan contact op.